Beiktatták vármegyénk új katasztrófavédelmi igazgatóját

Beiktatták vármegyénk új katasztrófavédelmi igazgatóját

A vármegyeháza díszterme szolgált helyszínéül Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes, az új vármegyei katasztrófavédelmi igazgató ünnepélyes beiktatásának csütörtökön.

Az eseményen a vármegye vezetői és a szomszédos vármegyék katasztrófavédelmi igazgatói, valamint a rendvédelmi és társszervek vezetői is részt vettek. 
Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke fogadta az ünnepélyes alkalomra érkezett dr. Góra Zoltán országos főigazgatót és gratulált Sári Ákos Donátnak.

Szunyog Zoltán több mint 5 évig vezette a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és látta el a védelmi bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettesi beosztását. Megköszönték szakmai munkáját, amelyet a védelmi igazgatás hatékony és eredményes működésének érdekében végzett. Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes május elsejei hatállyal a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójaként folytatja munkáját.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május elsejei hatállyal Sári Ákos Donát tűzoltó ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. Az ezredes korábban győri katasztrófavédelmi kirendeltségvezetőként, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyetteseként teljesített szolgálatot. Harminc éves tűzoltói pályafutása, felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét – mondta dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató.

Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes beszédében azt hangsúlyozta, hogy elsődleges céljának a szakmai munka és az igazgatóság társadalmi kapcsolatainak folyamatos fejlesztését tartja. Hozzátette, hogy irányítása mellett a katasztrófavédelem állománya mindent meg fog tenni a vármegyében élők biztonsága érdekében, ehhez, mint fogalmazott, hatékony csapatmunkára és a közösség erejére van szükség.

A beszédeket a csapatzászló ünnepélyes átadása követte, ezzel a jelképes mozzanattal vette át elődjétől az irányítást az új vármegyei igazgató.

Galéria

Vissza