Bekéné Magyar Melinda lett Almásfüzitő díszpolgára

Bekéné Magyar Melinda lett Almásfüzitő díszpolgára

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Beró László polgármester a falunap nyitányaként adták át az elismerést. Almásfüzitő filmet kapott ajándékba a vármegyei önkormányzattól.

A település kulturális életét az elmúlt közel 20 évben irányító és idén leköszönő intézményvezető, Bekéné Magyar Melinda munkásságát Szeidl Bernadett jegyző méltatta. Popovics György megköszönte, hogy részt vehet a díszpolgári elismerés átadásában, hiszen - mint fogalmazott - jó volt együtt dolgozni az ötletekben sosem szűkölködő, energikus Bekéné Magyar Melindával a település fejlesztéséért.

Tápai Mihály korábbi képviselő és alpolgármester Almásfüzitő Községért emléklapot kapott, míg Orot Istvánt (Király Zsiga díjas népi iparművész) polgármesteri dicséretben részesítette a képviselő-testület.

A jelenlévőket köszöntötte Molnárné Dr. Taár Izabella a Komáromi Járási Hivatal vezetője is.

Popovics György az ünnepségre ajándékot hozott, átadta a Vármegyejáró: Almásfüzitő című filmet egy perndrive-on, melyet a megyei identitás program keretében készített a vármegyei önkormányzat.

Az elnök a település fejlesztéséről is beszélt, felidézve, hogy Azaum Római Tábor korszerűsítésével együtt jóval több, mint 400 millió Ft-ot tudott elnyerni Almásfüzitő a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP és TOP Pluszos projektekből. Ez örömteli, hangsúlyozta Popovics György, hozzátéve, hogy reméli, a pályázati sikerek és a fejlesztések folytatódhatnak.

A Vármegyejáró: Almásfüzitő című kisfilm a Mivármegyénk YouTube csatornán megtekinthető itt: 

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” címűpályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza