Borok mérkőztek Almásfüzitőn

Borok mérkőztek Almásfüzitőn

Negyvenegyedik alkalommal rendezték meg pénteken Almásfüzitőn a nemzetközi nyílt borversenyt.

Többségében vármegyei nevezők voltak, de szép számmal akadtak az ország távoli pontjairól és a határainkon túlról érkezett tételek is. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket és Beró László polgármesterrel közösen adták át a minősítéseket.

A Felvidékről közel 60 bor szerepelt, Erdélyből 2 bor (Balla Géza borai, aki 2018-ban az év borásza címet érdemelte ki.)

Összesen 233 nevezett tételt bíráltak el, melyek között fehér, vörös, rosé és siller borok egyaránt voltak. Bencsik János országgyűlési képviselő is részt vett a versenyen, a leadott 14 tételből a zsűri 1 nagy arany, 6 arany, 5 ezüst és 2 bronz minősítésben részesítette a Kisbaka Családi Borbirtok borait.

Komárom-Esztergom vármegye alábbi településeiről nevezett borok szerepeltek:

Almásfüzitő, Tatabánya, Szákszend, Agostyán, Környe, Kocs, Tata, Ászár, Császár, Neszmély, Vértestolna, Bana, Szomód, Bokod, Dunaszentmiklós, Baj, Esztergom-Búbánatvölgy, Süttő, Mogyorósbánya, Ács, Naszály, Komárom.

Érdekesség, hogy az ország távolabbi pontjairól is érkeztek nedűk: Sukoró, Fertőszentmiklós, Gyöngyös, Mór, Sopron, Kápolnásnyék, Balatonvilágos, Pázmánd, Nyékládháza, Kajárpéc, Fertőd, Fertőrákos, Söréd.

Az eredmények:

Nagy aranyérmes minősítés 8 tétel

Arany minősítés 48 tétel

Ezüst minősítés 91 tétel

Bronz minősítés 69 tétel

Galéria

Vissza