Borús idő, derűs hangulat a császári falunapon

Borús idő, derűs hangulat a császári falunapon

Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke ajándékkal érkezett a császári falunapra: imázsfilmet hozott és jó hírt, hogy a TOP Pluszból megújulhat a falu két játszótere.

Ízletes dámvadvadpörkölttel a Császári Gazdák Vadásztársasága nyerte a főzőversenyt a császári falunapon, ahol a díjakat Beke Gyöngyi polgármester és Popovics György elnök, valamint a főzőverseny zsűrijének elnöke, a tizenkilencszeres válogatott labdarúgó, Csapó Károly adták át.

Popovics György egy pendrive-on átadta az imázsfilmet, melyet a vármegyei önkormányzat készített a falu számára a megyei identitás program keretében. A filmet a faluházban a nap során folyamatosan vetítették, és már látható a Mivármegyénk YouTube csatornán.

– Nagyon komoly fejlődésen ment keresztül a település és a kisbéri járás falvai a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által ideirányított forrásoknak köszönhetően – mondta Popovics György. – A TOP keretében a többlettámogatásokkal együtt mintegy 524 millió Ft gyarapította Császárt, a legfrissebb hír pedig az, hogy a TOP Pluszban 60 millió Ft érkezik a falu két játszótere eszközeinek részleges cseréjére, eszközök bővítésére és kerítés építésére (Váci utca 1. és Kossuth liget).

A falunap kulturális programját a Cirill Tánccsoport műsora nyitotta, majd fellépett a Langallik Néptáncegyüttes és sokan mások. A tombolahúzás után érkezett Bereczki Zoltán, akinek nagy sikere volt, a közönség vele énekelte az ismert dalokat. Este a hagyományos tábortűz sem maradt el.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” címűpályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza