Csodás minibölcsődével gyarapodott Szárliget

Csodás minibölcsődével gyarapodott Szárliget

Ünnepélyesen keretek között adták át szerdán délelőtt Szárliget új, 16 fős minibölcsődéjét. A településen eddig nem volt bölcsődei szolgáltatás, pedig a lakosság részéről egyre nagyobb igény volt rá.

Az intézmény a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, a TOP-ból elnyert mintegy 347 millió Ft segítségével valósult meg.

Mezei Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket, akik között ott volt Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba főispán, Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, valamint a létrehozásban és a működtetésben közreműködők.

Mezei Ferenc megköszönte Popovics György és Bencsik János közreműködését, kiemelve, hogy „nagyon segítőkészek voltak és minden támogatást megadtak.”, hiszen az eredeti 200 millió Ft-os összeghez szükség volt további 147 millió forintra a megvalósításhoz.

Bencsik János többek között elmondta, hogy most már a Tatai-medence legkisebb településein is van bölcsőde. Összességében pedig a korábbi 32 ezer bölcsődei férőhely megduplázódott Magyarországon, és azoknak a településeknek a száma három és félszeresére növekedett, ahol immáron bölcsőde van.

Popovics György felhívta a figyelmet, hogy a TOP keretében megvalósult vármegyei bölcsőde program több mint 5 milliárd forintból 900 bölcsődei férőhelyet érintett.

– Szárligeten a TOP-ból 533 millió forintnál többet tudtunk fejlesztésre fordítani. Erre a bölcsődére összesen 347 millió forintot, a többit pedig vízrendezésre. A fejlesztések egymásra épülnek, mivel a TOP Pluszból a csapadékvíz-elvezetés további fejlesztésére a község ismételten nyert 150 millió forintot. Gratulálok a szárligetieknek! Kívánom, hogy szolgálja ez a bölcsőde mindannyiuk örömét! – mondta Popovics György.

Dr. Kancz Csaba főispán többek között azt hangsúlyozta, hogy a kivitelezők egy nagyon szép beruházást hajtottak végre, és a szeretettel végzett munka jól látható, de a funkcionalitás is abszolút mértékben érvényesül.

A Szárligeti Hétszínvirág Óvoda gyermekeinek kis műsora és a szalagátvágás után az átadó résztvevői megtekintették a kétszintes Szárligeti Kerekerdő Bölcsődét.

A beruházás során 2 db egyenként 32 négyzetméteres foglalkoztató és a hozzá kapcsolódó, a gyerekek ellátását biztosító helységcsoport (pelenkázó, mosdó, öltöztető), akadálymentes vizesblokk, nevelői szoba, dolgozói öltöző és vizesblokk épült. Emellett melegítőkonyha is létesült, ahol a kisgyermekek számára elkészített ételek melegítése történik. Az épület fedett pihenővel, terasszal és játszóudvarral is rendelkezik. A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor került a támogatásból.

Galéria

Vissza