Csökkent a vármegyei bűncselekmények száma

Csökkent a vármegyei bűncselekmények száma

Csökkent a bűncselekmények száma Komárom-Esztergomban, ugyanakkor kismértékben több volt a közúti baleset – derült ki a vármegyei önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Egyhangúlag fogadták el a közgyűlésen a képviselők Farkas Gábor vármegyei rendőrfőkapitánynak a vármegye közbiztonsági helyzetéről készített beszámolóját, elismerésüket fejezve ki a rendőröknek a kitűzött célok teljesítéséért.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált a rendőrök munkájához, és úgy fogalmazott, hogy a megye gazdaságát jellemző „Tartósan az élvonalban” szlogen rájuk is alkalmazható. A trendeket látva mindenhol komoly előrelépést sikerült elérni – tette hozzá.

Farkas Gábor elmondta többek között, hogy a bűncselekmények háromnegyedét eredményesen felderítették, miközben a lakásbetörések, valamint a rablások száma jelentősen csökkent. Gondot okoz viszont a növekvő illegális migráció – hangzott még el – több migránst és embercsempészt fogtak el 2022-ben, mint az előző évben. Az ellenőrzés kiemelt helyszínei az M1-es autópálya és a komáromi, esztergomi Duna-hidakra felvezető szakaszok voltak.

A továbbiakban az önkormányzat költségvetésével kapcsolatos előterjesztésekről szavaztak, majd egyhangúlag elfogadták a vármegyei hivatal tavalyi munkájáról szóló beszámolót.

A vármegyei önkormányzat sokrétű környezet- és klímavédelmi tevékenységéről is tájékoztatót kaptak a képviselők Borsó Tibor, a közgyűlés alelnöke előterjesztésében. Koordináció, tervezés, információnyújtás szerepel a munkák között. Önként vállalt feladat a megyei klímastratégia megvalósítása és az éghajlat-változási platform működtetése, mely pályázati forrás segítségével egy nagyszabású környezetvédelmi akcióprogrammal indult. Emellett a megyei önkormányzat segíti a települési klímastratégiák megvalósítását, részt vesz az országos Virtuális Erőmű Programban, valamint projektek és akciótervek készítésében, az aktív szemléletformálásban.

Galéria

Vissza