Éljen minden bájos, szép nő!

Éljen minden bájos, szép nő!

Hagyományos nőnapi rendezvényre várta az nyugdíjasklubok Életet az Éveknek vármegyei szövetsége a szépkorú hölgyeket pénteken a tatabányai Puskin Művelődési Házba.

Elsőként Troják Frigyes, a szövetség vármegyei elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében így fogalmazott:

– El kell, hogy mondjam, hogy férfi számára a nő létezése, jelenléte, látványa szinte megfűszerezi, felpezsdíti a társas életet. Következésképpen a nő maga a tavasz, a remény, a megújulás. Ez a döntően férfiak irányította társadalom nem működne a többségben lévő nők aktív közreműködése nélkül. Hajtsunk fejet, dédmamák, mamák, anyák, feleségek, barátnők és egyáltalán minden nő előtt.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke megtisztelőnek nevezte, hogy minden évben meghívják erre az alkalomra, és egy szál virággal kifejezheti tiszteletét a hölgyek, a nyugdíjaskorú nők iránt, akik nagymamaként, dédnagymamaként vesznek részt a családok életében.

– Fontosnak tartom, hogy megálljunk egy pillanatra és köszönetet mondjunk minden nőnek, aki életünkben szerepet vállalt. Az anyák, nagymamák, dédik, feleségek, akiknek mindennapjait a szeretet és a gondoskodás hatja át elismerést érdemelnek. Szeretném megköszönni mindazt az áldozatot, amit értünk tettek. Az önök szeretete és támogatása nélkül nem lennénk azok, akik vagyunk. Köszönöm, hogy mindig igazodási pontként mellettünk álltak. Legyen ez a nap az önök számára egy csodálatos és boldog ünnep. Fogadják szeretettel ezt az egy szál virágot és egy vármegyénket bemutató színes könyvet, amelyet nagy szeretettel hoztam önöknek – mondta az elnök.

A virágok és könyvek kiosztásában Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés jelenlévő alelnöke is segédkezett.

A program során Linn Márton saját versével, a Hermann Ottó Általános Iskola diákjai tánccal, Kevert Lászlóné népdalokkal, a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör pedig kedves zenés műsorral köszöntötte a hölgyeket.

A műsort záró produkció Felice Giardini kórusműve, az Éljen minden bájos, szép nő! kezdetű dal volt, amelyet az előadás után is elénekelt a dalkör tagjaival Popovics György és Romanek Etelka.

Galéria

Vissza