Értéktár tortára váltották a lájkokat

Értéktár tortára váltották a lájkokat

Iskolásokat megmozgató vetélkedővel népszerűsíti a Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktárat a vármegyei önkormányzat. Az első, internetes forduló lájkversenyének győztesei tortát nyertek.

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a vármegyei önkormányzat a „Megismerem, megszeretem, megőrzöm” elnevezésű vármegyei értéktár vetélkedőt, amelyre négy fős általános és középiskolás csapatok jelentkezhettek. A többfordulós megmérettetés első részében azt a feladatot kapták a jelentkezők, hogy fotóval, rajzzal úgy szemléltessék az általuk kiválasztott vármegyei értéket, hogy az nincs rajta a képen. Az így beküldött képekre, montázsokra a vármegyei önkormányzat Facebook oldalán lájkokkal lehetett szavazni.

A legtöbb tetszést, 690-et, a Tatai Református Gimnázium csapatának Rám-szakadékot ábrázoló fotója gyűjtötte, míg a mintegy 800 fős Annavölgy iskolásainak képrejtvénye 351-et kapott.

A két csapat tagjait Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke látta vendégül szerdán a vármegyeházán. Dr. Borbásné Bodrogi Zsuzsanna, aki évek óta szervezi az értéktár vetélkedőket, egy-egy tortával lepte meg a diákokat, akiket felkészítőik is elkísértek. Márkus Gábor tanár a tatai gimnazisták, Hidasiné Nánási Nikolett közművelődési szakember, könyvtárvezető, az annavölgyiek segítője.

Popovics György, a Vármegyei Értéktár mozgalom jelentőségéről szólt a fiataloknak, akik egy tízperces, látványos kisfilmet megtekintve is ismerkedhettek vármegyénk kincseivel.

A közös fotó elkészülte után az ízletes tortát is átvehették, és elfogyaszthatták a vármegyeháza települési zászlókkal díszített nagytanácstermében.

A vetélkedő következő, online fordulója márciusban lesz, a döntőnek pedig a József Attila Megyei és Városi Könyvtár ad helyet áprilisban.

Galéria

Vissza