Esztergomi horgász az ország legjobbja

Esztergomi horgász az ország legjobbja

Az esztergomi Csöregi Balázs a dobogó legmagasabb fokára állhatott a 60. Egyéni Országos Bajnokságon a debreceni, Látóképi víztározón rendezett versenyen, így 2016 után ismét a Vasas Horgászegyesület tagja a magyar bajnok.

Csöregi Balázs elmondta, az első napon még nem volt nehéz a vezetés megszerzése, de utána egyre jobban zárkóztak fel az ellenfelek, így az utolsó pillanatig nem volt biztos az első hely megszerzése. A magyar bajnokság Európa egyik legerősebbje, egyéni és csapat világbajnokok, fémjelzik a hazai élmezőnyt.

A verseny jó hangulatú volt, de nagyon meg kellett dolgozni a halakért, egy-egy fordulóban 50-60 keszeg került a szákba, jutalomnak számított néhány közepes súlyú pontyfogás. A horgászatba jócskán beleszólt az időjárás. 30-50 kilométeres szél teremtett tartóshullámokat, az úszók mérete természetesen megnőtt, nehezebb volt helyben és fenéken tartani a szereléket.

- Az elmúlt években sokszor álltam közel ehhez a címhez, voltak érmeim, helyezéseim, most végül sikerült, és nagyon boldog vagyok! - mondta a győzelem megszületésének első pillanataiban Balázs, aki magyar válogatott oszlopos tagja, számos VB-n, Eb-n hódított el helyezéseket egyéniben, csapatban és közel 20 éve jegyzik a nevét a magyar horgászsportban.

Csöregi Balázs felkészülését segítette a Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége, mely a közel húszezer megyei horgász érdekképviselete mellett, kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a versenysportra, valamint a utánpótlás nevelésére és az ismeretterjesztésre.

A dobogó harmadik helyét Balázs csapattársa, a szintén Timár Mix-es Timár Szabolcs foglalhatta el. A csapattagok sikeréhez a segítők is nagyban hozzájárultak. Jogos részt kér az elismerésből Eichardt László, Bakos Hunor, Kertész Botond és Széphegyi László is.

Galéria

Vissza