Fókuszban a gazdaságfejlesztési programok

Fókuszban a gazdaságfejlesztési programok

Közgyűlést tartott a vármegyeházán a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség. A jelenlévőket Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte.

Jankovszky Sándor, a KISZÖV elnökének megnyitója után Popovics György üdvözölte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte, hogy kevés olyan nagy múltú szakmai érdekképviseleti szerv van ma a vármegyében, amely immár 72-dik működési évében is hűen követi alapításakor megfogalmazott céljait: a tagok gazdasági – társadalmi érdekeinek képviseletét vármegyei, regionális és országos szinten. Ezután az elnök így folytatta:

– A vármegyei önkormányzat fő feladata 2012. január elseje óta a területfejlesztés, vidékfejlesztés és területrendezés. Átvéve a regionális és megyei területfejlesztési tanácsok szerepkörét. Összekötő szerepet tölt be a kormányzat és a települések között a terület- és vidékfejlesztésben.

Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, megbízható és jó szakmai partnerre talált a KISZÖV-ben. Kiemelkedően jó a vármegyei foglalkoztatási fórum és annak Irányító Csoportja működéséhez kapcsolódó együttműködés.

Az elmúlt öt évben mintegy 24 alkalommal vettek részt Paktum szervezeti ülésen, véleményeztek több, mint 100 előterjesztést, több ezer oldalnyi stratégiai dokumentumot, koncepciót, tervet. Építő, javító, kritikus észrevételeiket, újító ötleteiket, javaslataikat, kérdéseiket nem is tudjuk számontartani. Őszinte, előremutató szakmai véleményük, a vármegyei mikro- kis és középvállalkozások érdekeit kiemelten szem előtt tartó gondolkodásmódjuk, iránymutatásuk nagy segítség volt eddig is, és számítunk rá a jövőben is – mondta többek között Popovics György.

Dr. Petőcz Erzsébet ügyvezető igazgató azt hangsúlyozta, hogy érdekképviseletként szeretnének továbbra is elismert résztvevői lenni a vármegye gazdasági-társadalmi életének, és ebbéli sikerességüket visszaigazolták Popovics György szavai.

A továbbiakban többek között előadást tartott Hummel Rudolf, a vármegyei önkormányzati hivatal főosztályvezetője, gazdaságfejlesztési fókusszal mutatva be a vármegyei foglalkoztatási paktumot.

A vármegyei KKV-k versenyképességének kihívásairól Dr. Peredy Zoltán, az EDUTUS Egyetem Műszaki Intézetének vezetője tájékoztatott, majd a közgyűlés tisztségviselőket választott és beszámolókat hallgattak meg.

Galéria

Vissza