Hat utca lakóinak is örömhír érkezett a dömösi falunapra

Hat utca lakóinak is örömhír érkezett a dömösi falunapra

A Dömösi Falunapon Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke mutatta be és adta át Herman Jenőné polgármesternek azt az imázsfilmet, melyet a vármegyei önkormányzat a településről készített.

Popovics György kiemelte, hogy minden város és község számára fontos egy ilyen bemutatkozó, ami által mások is megismerhetik a település nevezetességeit és értékeit. 

Az elnök bejelentette még, hogy a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból (TOP-Plusz) elnyert mintegy 130 millió Ft lehetővé tesz hat dömösi utcában a csapadékvíz-elvezetés fejlesztését (Duna, Királykúti, Szuha, Kövespatak, Álmos Herceg, Táncsics Mihály utcák).
Korábban Dömös közel 160 millió Ft-ot nyert bölcsőde építésére, energetikai korszerűsítésre és az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére a TOP-ban. 

A megnyitón köszöntőt mondott Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője is.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Dömös kisfilmje a folymatosan feltöltött másik 75 megyei települést bemutató alkotással a Mivármegyénk YouTube csatornán látható:

Galéria

Vissza