Jelentősen megújul és bővül a kesztölci óvoda a TOP-ból

Jelentősen megújul és bővül a kesztölci óvoda a TOP-ból

300 millió forintból újulhat meg a Kesztölci Kiserdei Óvoda a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz keretében. Látványtervek segítségével mutatták be a projektet pénteken.

Az eseményen Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke sok sikert kívánt a megvalósításhoz. Elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) is jól együtt tudott működni a vármegye és a település, hiszen 330 millió Ft-ból a csapadékvízelvezetés, a bölcsőde és a polgármesteri hivatal újulhatott meg. Az elnök kiemelte:

– Vármegyei szintén negyvenhét bölcsőde és óvoda korszerűsödött a TOP-ból 8 milliárd Ft értékben. A TOP Pluszban eddig tizennyolc óvoda és két bölcsőde fejlesztésére nyertek pályázatot településeink összesen több mint 2,5 milliárd forint értékben. A vármegyei önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a legkisebb településeken is modern szolgáltatások álljanak rendelkezésére a családoknak.

Az eseményen jelen volt Erős Gábor országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, fontos, hogy a gyermekeket méltó körülmények fogadják az óvodában, hiszen idejük jelentős részét ott töltik. Köszönetet mondott az önkormányzatnak az önrész biztosításáért, és méltatta Popovics György és a vármegye segítségét, amellyel az első percektől támogatták Kesztölcöt célkitűzéseikben.

Farkas Krisztina polgármester történelminek nevezte a beruházást, mert intézményfelújításra korábban egy összegben nem kaptak ekkora támogatást. Az óvoda megújulásához az önkormányzat húszmillió forint önerőt tesz hozzá. A település vezetője elmondta, bár az elmúlt évtizedekben voltak kisebb renoválások az 1960-as években épült óvodában, de már az épület megérett a teljes felújításra.

A beruházás során megtörténik a meglévő épület átalakítása, épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti korszerűsítése, bővítése. Megvalósul az óvodaépület komplex akadálymentesítése, parkolók kialakítása, napelemek telepítése. Mindez a tervek szerint 2025 nyarára.

Galéria

Vissza