Jól gazdálkodott a vármegyei önkormányzat

Jól gazdálkodott a vármegyei önkormányzat

Többségében költségvetési témákat tárgyalt a vármegyei közgyűlés, amelynek csütörtöki ülését Popovics György elnök vezette.

A 2023. évi költségvetési rendelet módosítását és teljesítésének jóváhagyását, valamint a pénzmaradványának elszámolását, továbbá a 2024. évi költségvetési rendelet módosítását tartalmazó előterjesztéseket a képviselők többsége elfogadta. Elmondható, hogy a vármegye jól gazdálkodott, feladatait ellátta és ezek finanszírozását költségvetéséből biztosította.

A közgyűlés tagjai megismerték az éves ellenőrzési jelentést a vármegye önkormányzatának tavalyi belső ellenőrzési tevékenységéről, amely semmilyen intézkedést nem írt elő, így ezt egyhangúlag elfogadta a grémium.

Ezután határozatot hoztak, amelyekben elfogadták a vármegyei önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok 2023. évi gazdálkodásáról szóló beszámolókat, információkat. Az érintett a szervezetek a Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Rába–Duna–Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás, a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. és a Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft.

Zárt ülés keretében döntési javaslat született a „Köznevelési infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű, továbbá „Helyi humán fejlesztések” nevű, a TOP PLUSZ keretében benyújtott pályázatokról, amelyek három vármegyei település iskolafelújítását és egy hátrányos helyzetűeket segítő programsorozat megvalósítását teszik lehetővé.

Galéria

Vissza