Kincs, ami van – kisfilmen az értéktár

Kincs, ami van – kisfilmen az értéktár

Komárom-Esztergom vármegye értéktárát és az értéktár mozgalom szerveződését, működését mutatja be a vármegyei önkormányzat identitás programja keretében készült kisfilm, amelyet már sok helyen vetítettek munkatásaink.

Nem szűkölködik vármegyénk a természet vagy éppen az ember alkotta csodákban. Önmagát gyarapítja, aki megismerni igyekszik a már több mint kétszáz kiválóságot lajstromozó vármegyei értéktárunkat.

Joggal lehetünk büszkék a világszerte híres kocsi kocsira, az esztergomi bazilikára, Czibor Zoltán életművére vagy Samura, a tüzet elsőként használó ősemberre. Ezek csak kiragadott példák, hiszen a vármegye minden szegletében találhatunk érdeklődésre számot tartó, látogatásra érdemes értékeket. És ami fontos, bárki javasolhat a települések vagy a vármegye értéktárába újakat. Az értéktár mozgalom összetartozásunk élményét építi. Ezt az üzenetet próbálta elvinni szűkebb hazánk településeire a vármegyei önkormányzat, amikor a megyei identitás program keretében vállalta, hogy legalább hetvenhat helyszínen népszerűsíti kincseinket.

Az előadások, filmvetítések során minden korosztály számára kitárult az értéktár. A látogatások alkalmával szépkorúakat és általános iskolásokat egyaránt ösztönöztek a vármegye munkatársai a tájékozódásra. Nemcsak az értékeket mutatták be, hanem igyekeztek felhívni a figyelmet azokra a platformokra is, amelyeken azok felfedezhetők. Ilyen a kemertektar.hu internetes oldal vagy a KEMértéktár elnevezésű okostelefonos alkalmazás. Kalandra fel!

A kisfilm és a népszerűsítő programok Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretében valósultak meg.

Vissza