Kisprojekt Alap: lehet pályázni rendezvényekre, táborokra

Kisprojekt Alap: lehet pályázni rendezvényekre, táborokra

Információs napon ismertették a magyar-szlovák határon átnyúló fejlesztéseket segítő Kisprojekt Alap most megnyílt támogatási ciklusának pályázati felhívását szerdán a vármegyeházán.

A díszteremben főként önkormányzatok képviselői, polgármesterek voltak jelen, valamint Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Borsó Tibor alelnök.

Popovics György, a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás alapítója és elnökségi tagja bevezetőjében elmondta, büszke rá, hogy a Kisprojekt Alap sikeres projektzáráson, sok jó fejlesztésen van túl. Ennek eredménye, hogy nagyon sokan akarnak pályázni az új kiírásban. Civil- és egyházi szervezetek, oktatási- és kutatási intézmények, önkormányzatok, ETT-k, kormányzati szervek, valamint érdekvédelmi testületek határon átnyúló programjainak megvalósítása nyerhet támogatást. A siker kulcsa a jó pályázatírás, amelynek folyamata most egyszerűsödött, elég csak online benyújtani és sokkal egyszerűbb az elszámolás – sorolta többek között az elnök.

Vasi Emma az RDV ETT igazgatója is pályázásra buzdított, és részletesen ismertette a felhívás, a pályázás, értékelés és megvalósítás legfőbb tudnivalóit.

Kulturális fesztiválok, sportesemények, szakmai rendezvények, gyermek és ifjúsági táborok létrehozása támogatható, amelyek lehetővé teszik a határ két oldalán működő szervezetek képviselőinek és tagjainak találkozását, kapcsolataik erősítését.

A Kisprojekt Alap rendelkezésére álló támogatási kerete 5,16 millió euró, melyből az első felhívás alkalmával 1,45 millió eurót lehet kiosztani. A pályázók 13 215 eurótól 39 645 euróig terjedő támogatásra nyújthatnak be kérelmet. Jó hír, hogy ezúttal az Európai Unió 80 %-os támogatását a Magyar Kormány 15 %-kal egészíti ki, így a pályázónak csupán 5 % önerőt kell biztosítania.

A pályázásra jogosult 7 régió Magyarországon: Budapest főváros, Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyék területe, Szlovákiában: a Pozsonyi, Nagyszombati és a Nyitrai kerület.

Az RDV ETT immár második ciklusban menedzselheti a Kisprojekt Alapot. A Társulás munkájába vetett bizalom elsődlegesen az elmúlt időszak tapasztalatainak, sikeres kisprojektjeinek, elkötelezettségének köszönhető. Az RDV ETT önrészét a kerületek és vármegyék biztosítják, köztük Komárom-Esztergom vármegye is jelentős szerepelt vállalt – hangzott el.

A pályázati felhívás az Interreg HUSK Kisprojekt Alap nyugati programterületének internetes és közösségi oldalán elérhető. A dokumentumcsomag a www.rdvegct-spf.eu oldalról letölthető, emellett pedig a pályázatok benyújtása előtt a pályázók munkanapokon 8-15 óra között telefonon vagy e-mailben kereshetik az RDV ETT projektmenedzsereit, előzetes egyeztetés alapján pedig személyes interjút vagy online konzultációt is kérhetnek.

Galéria

Vissza