Kömlődi falunap: jó hírt, ajándékot hozott Popovics György

Kömlődi falunap: jó hírt, ajándékot hozott Popovics György

Jó idő, érdeklődő közönség és színes műsor jellemezte szombaton a kömlődi falunapot. Popovics György: folytatódhat a csapadékvízelevetés fejlesztése.

Délután Bogáth István polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Az üdvözléshez Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke is csatlakozott, és elmondta: sikeres volt az együttműködés a vármegyei önkormányzat koordinálta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Kömlőd önkormányzatával. Megújulhatott a Gézengúz óvoda és záportározó létesülhetett. Most pedig folytatódhat a csapadékvízelevetés fejlesztése, amire a TOP Pluszban elnyert 95 millió Ft már megérkezett a település számlájára.

Popovics György ajándékként átadta a vármegyei önkormányzat által Kömlődről készített imázsfilmet, majd a kertverseny eredményeit hirdették ki. Emődi Ferencné, az Oroszlányi járási Hivatal vezetője és Hufnágel Ákos, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője is közreműködtek a díjak átadásában. A programok sora ezután többek között a kömlődi mazsorettek műsorával folytatódott.

Közben Popovics György és Bogáth István megtekintették a tavaly átadott és a közelben található záportározókat, amelyek az elmúlt hetekben jól vizsgáztak, hiszen a nagy esőzések nyomán színültig telve védték meg a községet az áradattól.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza