Küldöttgyűlést tartott a kereskedelmi és iparkamara

Küldöttgyűlést tartott a kereskedelmi és iparkamara

A napokban került sor a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésére, amelyen a küldöttek elfogadták a KEMKIK 2022. évi gazdálkodásáról és a feladatok végrehajtásáról szóló beszámolót.

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke elmondta, a kamara jövőbe mutató beruházást végzett a tatabányai székház energia-megtakarítást eredményező felújításával. A beruházás befejező fázisában, a pályázati lehetőségeket kihasználva napelemek kerültek a székház tetejére.

Idén már jelentősen csökkenek a székház üzemeltetésével kapcsolatos energetikai költségek. Időközben zajlik az esztergomi székház felújítása, és előreláthatólag szeptembertől, már a korszerűsített irodákban fogadják az ügyfeleket. A korszerűsítések túlnyomórészt a kamara saját forrásaiból, valamint a KEHOP pályázati támogatásból valósulnak meg.

A kamara nagy hangsúlyt fektetett a duális képzés fejlesztésére, amit mutat a mestervizsgák száma, 2022-ben 25 fő támogatott és 4 fő önköltséges mesterjelölt képzését és mestervizsgáztatását szervezték meg. A küldöttgyűlés előtt került sor az idei mestervizsga bizottságok elnöki címeinek átadására is.

A pályaorientációs tevékenységről az iskolák számos pozitív visszajelzést adtak, a KEMKIK által szervezett programokon összesen több mint 2400 tanuló, a pályaválasztási, ill. pályaorientációs szülői értekezleten 200 szülő vett részt.

További kiemelkedő esemény volt a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, ahol a Komárom-Esztergom vármegyéből döntőbe jutott négy diákból három dobogós helyen végzett, egyikük negyedik helyezést ért el.

A Szakma Sztár Fesztiválra vármegyénkből – a kamara szervezésében - 20 iskola 650 tanulója látogatott el, mely országosan is kiemelkedő adat. A szakmák szépségének megismerése mellett, a diákok beszélgethettek a WorldSkills versenyre készülő fiatal szakemberekkel, és láthatták a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőit is.

A kamara elnöke szólt arról is, hogy teljesen megújult a KEKKIK honlapja, ahol 2022-ben több mint 160 cikk, hír jelent meg.

A küldöttgyűlésen a jelenlévők határozatot fogadtak el, miszerint a szervezet megnevezését elnevezése Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarára változik. A megszokott, mindenki által jól ismert KEMKIK rövidített név megmarad, mint ahogy a kamara honlapjának az elérhetősége továbbra is kemkik.hu marad.


Fotó: Juhász István veszi át megbízólevelét a KEMKIK elnökétől

Galéria

Vissza