Leküzdött nehézségek után csodaszép bölcsődéje lett a császáriaknak

Leküzdött nehézségek után csodaszép bölcsődéje lett a császáriaknak

28 férőhelyes, 8 főt foglalkoztató bölcsődét adtak át Császáron, amely áprilistól várja a gyerekeket. Az építkezés több mint 335 millió forintos forrása a vármegyei önkormányzat koordinálta TOP-ból érkezett.

Négy év alatt nyolc évet öregedtek – foglalta össze a helyiek küzdelmeit Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, utalva arra, hogy a kivitelező a munkák háromnegyedénél távozott. Szerencsére sikerült a Terület- és Településfejlsztési Operatív Programból (TOP) többlettámogatást szerezni, és folytatódhatott az építkezés. Jelenleg az engedélyek beszerzése zajlik.

– Ahol a bölcsőde, az óvoda, az oktatás és egészségügy rendben van, oda szívesen mennek az emberek és onnan nem szívesen mennek el – fogalmazott Popovics György. – Császár szépen zárkózik fel, jó lehetőségeket biztosít a családoknak, aminek nagyon örülök, és ezért is gratulálok nagy örömmel ehhez a csodálatos bölcsődéhez.

Az elnök kiemelte, hogy a TOP a település fejlesztéséhez összesen 524 millió forinttal járult hozzá, hiszen érkezett támogatás az óvoda és a vízelvezetés renoválására is.

Vármegyei szinten 4,8 milliárd forint értékben történtek bölcsődefejlesztések 30 helyszínen a TOP-ból. 23 óvodafejlesztés is megvalósult, főként felújítások, további 2,4 milliárdért. Összességében 7 milliárd 275 millió forintot fordított ezekre a megtartó erőt is növelő célokra az ország legkisebb területű vármegyéje – mondta még el Popovics György.

– A 28 férőhelyes, 8 főt foglalkoztató intézmény épülete minden igényt kielégít. Az épületben 35 helyiség található 360 négyzetméter területen, amelyhez egy 140 négyzetméteres terasz társul. Hőszivattyús fűtés és napelemek gondoskodnak a takaros működésről – emelte ki Beke Gyöngyi, Császár polgármestere.

– Rendkívül boldogok és büszkék vagyunk, hiszen csaknem ötmilliárd forint fordítódott az elmúlt időszakban bölcsőde építésére, férőhely bővítésére, fejlesztésre, felújításra. De épültek óvodák, vagy éppen újultak meg szintén TOP-os forrásokból, úgyhogy egy komplex településfejlesztési program valósult meg, kiegészítve a kormány családpolitikai döntéseit – hangsúlyozta Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Az eseményen jelen volt még dr. Kancz Csaba főispán is.

Az ünnepség végén ünnepélyesen átvágták a nemzeti szalagot és Beke Gyöngyi átadta a bölcsőde díszkulcsát az intézményvezetőnek.

Galéria

Vissza