Májusi zsongás a tatai tóparton

Májusi zsongás a tatai tóparton

Tatán, az Esterházy kastély előtti téren egész délután a kultúráé volt a főszerep, valamint okleveleket és díjakat is átadtak a vármegyei önkormányzat rendezvényén.

A közönséget Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő és Rigó Balázst Tata Város alpolgármestere is köszöntötte.

Popovics György elmondta, hogy a vármegyei önkormányzat már tíz éve gondozza szűkebb hazánk értéktárát, amelyben már 207 kincset tartunk nyilván. Idén hét értékkel gyarapodott a kincsestár, és erre az eseményre meghívták a javasolókat, illetve birtoklókat, hogy átvegyék az értékké válást igazoló okleveleket.

Az emléklapokat átadták: Oláh Gábor, a Miniszterelnökség területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Bencsik János országgyűlési képviselő, Steindl Balázs, Esztergom alpolgármestere, Popovics György elnök és Rigó Balázs tatai alpolgármester.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktárba bekerült a Balassa Bálint Vegyeskar, az erről szóló emléklapot átvette Udvardyné Pásztor Ágnes karnagy. Annavölgyi Téli „Túlélő” Túra: Hidasiné Nánási Nikolett közművelődési szakember, Esterházy-kastélypark és 24 Fenyő Tanösvény, Lesalja majori épületegyüttes: Farkas Lajos, Réde polgármestere, Sgraffito alkotások Oroszlányban: Rajnai Gábor alpolgármester, Rauscher György Európa-hírű portréfestészete: Dankó József, a Dorogi Értéktár bizottság elnöke, Vertel József bélyegtervező- és bankjegymetsző grafikusművész életműve és közéleti tevékenysége: Pálmai József pedagógus.

Popovics György így folytatta beszédét:

– Ez egy zárórendezvénye a kulturális programoknak. Különösen fontos volt nekünk, hogy minden járásba eljussunk, minden járásban megismerhessék egymás programjait, művészeti együtteseit, előadóit az emberek. Most ez lehetőség arra, hogy azok, akik kedvesek és velünk vannak és elvállalták, azok itt ma egy nagyobb közösség előtt be tudják mutatni a műsorukat. Nagyon örülök annak, hogy különösen ilyen sok helyi termékárust is köszönthetünk. Számunkra nagyon fontosak a helyi termékek. Egyáltalán mindent, ami Komárom-Esztergom megyei, azt szeretjük támogatni, akarjuk támogatni, és ha azzal tudjuk, hogy itt kiállíthatnak és árusíthatnak, ez nekünk külön öröm.

A délutáni kulturális műsorban fellépett többek között Boldog Zsófia, a Somorer Tanzgruppe, a Pótkerék együttes és az ászári nyugdíjas klub, a Táti Mazsorett csoport, a Kenderke együttes moderntáncosai, a Bius Zumba, a Gyermelyi Dalárda, a Quack együttes, a Deja Vu Tánccsoport, a Ciklon Sporttánc Egyesület és a Kifordítva együttes.

Az esemény Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata „A mi megyénk, a mi világunk„ című TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 azonosítószámú vármegyei identitás pályázat „Megyehét” című programsorozatának utolsó rendezvénye volt.

Galéria

Vissza