Mindenkit vár a Békavár!

Mindenkit vár a Békavár!

Szombaton hivatalosan is birtokba vehették a helyiek a nyergesújfalui Békavár Szabadidőparkot, amely a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP program 180 millió Ft-os támogatásával valósult meg.

Az átadóünnepségen Mihelik Magdolna polgármester köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, hogy a projekthez a település mintegy 107 millió forint önrészt biztosított.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke az ünnepségen emlékeztetett, hogy a beruházás a vármegyei önkormányzat projektmenedzselő cégével, a Megyei Területfejlesztési Kft.-vel közös konzorcium által valósulhatott meg.

Kitért arra is, hogy a nyergesújfalui, illetve a vármegyei önkormányzat remekül együttműködik, melyet bizonyít, hogy a TOP-ban 343 millió Ft támogatás érkezett a településre. Az új európai uniós fejlesztési ciklusban, a TOP-Pluszban eddig 700 millió forintnyi forrást ítéltek meg a város számára, egy új sportközpont létrehozására.

A beszédek után Mihelik Magdolna a meghívott vendégekkel, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselővel és néhány gyermekekkel együtt vágta át a szalagot.

A szabadidőpark a volt focipályán, búcsútéren valósult meg. A területnek korábban nem volt funkciója. A pihenőpark játszótere többgenerációs lett, van rajta közlekedési tanpálya és felnőtt fitneszpark is, amelyek lehetőséget nyújtanak a helyieknek és a környéken élőknek az aktív kikapcsolódásra és ezzel együtt a találkozásra. A területen épült egy kisebb szabadtéri színpad is, ahol a profi előadásokon kívül különböző kulturális események rendezhetők meg. Külön épületben kapott helyet a közösségi tér és a mosdók. Az összes projektelem akadálymentesen megközelíthető. A park több pontján ivókutak, valamint szelektív hulladékgyűjtők találhatók, a világítást napelemes lámpatestek biztosítják.

Galéria

Vissza