Nyolc település csatlakozott a Bakony chartához

Nyolc település csatlakozott a Bakony chartához

Ünnepélyesen aláírta nyolc bakonyaljai település polgármestere a turizmus fejlesztését szolgáló Bakony Turisztikai Charta szándéknyilatkozatához való csatlakozását hétfőn a vármegyeházán.

Az eseményen jelen volt Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánybiztos is.

Az előzmény, hogy 2023. júniusában Veszprém Vármegye közgyűlésének elnöke megkereste Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzatát, hogy csatlakozzon az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által kezdeményezett Bakony Turisztikai Charta alapítói, aláírói közé. A vármegyei önkormányzat közgyűlésének legutóbbi döntése értelmében Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. a charta alapítójaként szintén aláírta a szándéknyilatkozatot. A nyolc aláíró település: Aka, Ácsteszér, Ászár, Bakonybánk, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Kisbér és Réde. Súr és Csatka már korábban csatlakozott.

– Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata a Bakonyalja, Bakony-kapuja településeinek képviseletében eredetileg is szerepelt az aláírók között, de örömömre szolgál, hogy a települések most egyenként is csatlakoztak. Ezzel biztosítottuk, hogy vármegyénk érdekeltjei is részesei lehessenek a remény szerint gyümölcsöző együttműködésnek. Az aláírással egy olyan értékközösség tagjaivá válhatunk, mely vármegyénk, lakóhelyünk természeti, kulturális örökségének megóvását, fenntartható fejlesztését egységes alapelvek mentén, akár vármegyehatárokon átnyúló együttműködésben, együtt, összefogva valósíthatja meg – mondta Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

– A csatlakozással hálózatos fejlesztésekben lehet gondolkodni, a párhuzamos fejlesztések megkerülhetők és fontos, hogy több település érdekének kell fennállnia egy-egy projekt támogathatósága mögött – hangsúlyozta Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Galéria

Vissza