Oroszlányban indult a Vármegyei vándormozi

Oroszlányban indult a Vármegyei vándormozi

Érték, ami összeköt címmel immár másodjára nyílt szabadtéri fotótárlat az oroszlányi Bányász Klubnál, és egyben levetítették a Vármegyejáró: Oroszlány című kisfilmet is.

A vármegyei értéktárba is felvett Oroszlányi Bányász Koncertfesztivál Fúvószenekar térzenéje invitálta az érdeklődőket az Oroszlányi Bányász Klub és Rendezvényház új szabadtéri kiállításának megnyitójára és a városról készült imázsfilm díszbemutatójára.

Az érkezőket Takács Károly, az Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Jakab Jácint, a Bluehill Média Kft. ügyvezetője köszöntötte.

– Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen alkalomra megint sor kerül, hiszen az alapítvány célja a település hagyományainak, értékeinek megőrzése – mondta Takács Károly.

Popovics György a vármegyei közgyűlés elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a kiállítást.

– Először, amikor ezt a kiállítást itt a Bányász Klub előtt megrendezték, akkor az Oroszlány, Kisbér, Komárom környéki értékeket mutattuk be. És akkor tettünk egy ígéretet, hogy nem fogunk itt megállni, hiszen Komárom-Esztergom vármegye sokkal nagyobb ennél a bemutatott néhány értéknél. Azt mondtuk, hogy ugyanezeken a felületeken meg fogjuk jeleníteni Komárom-Esztergom megye keleti felének kincseit is. Őszinte köszönetem a Bányász Klubnak azért, hogy lehetővé tették ennek a kiállításnak a létrejöttét. Ez páratlan dolog, hiszen ilyet máshol nem csinálnak!

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő úgy vélekedett fontos feladata a vármegyei értéktárnak, hogy az új generációnak is bemutassa azt a földet, ahová született. Ebben segít a kiállítás.

A szabadtéri kiállítás megnyitója után Popovics György ajándékot adott át. Köszönetképpen, hogy újra feltárulhat az értéktár az oroszlányiaknak, a vármegyei önkormányzat által készített vármegyejáró filmsorozat első vetítését hoztuk a városba – fogalmazott.

76 település van Komárom-Esztergom vármegyében, és mind a 76 településnek egy imázsfilmet szeretne ajándékozni a vármegye. Popovics György Lazók Zoltán polgármesternek egy díszdobozos pendrive-on átadta a filmet, melyet vetíthetnek közösségi rendezvényeken, iskolákban, televízióban és bárki a világon megtekintheti, mert felkerült a Mivármegyénk YouTube csatornára, ahol akár 4K minőségben is élvezhető.

Galéria

Vissza