Oroszlánytól a Dunáig lehet biztonságosan kerékpározni

Oroszlánytól a Dunáig lehet biztonságosan kerékpározni

A javában zajló kerékpárútépítés közben tartottak sajtótájékoztatót Tatán. Popovics György: Tata sikeresen fejleszt a vármegyei önkormányzat segítségével.

Közel 2 km hosszan új kerékpárút szakaszt alakítanak ki Tatán a Fényes fürdőtől a Tópart utcáig a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Programban (TOP) elnyert 300 millió Ft-os uniós forrás segítségével.

Ennek részeként épül a Fényes Fasor-Új út és Oroszlányi utca kereszteződésében a körforgalom. A projektnyitót csütörtökön tartották Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, Borsó Tibor alelnök, Bencsik János országgyűlési képviselő és Michl József polgármester részvételével.

A fejlesztés célja, hogy a tópartra befutó kerékpárutakon érkező kerékpárosokat Dunaalmás felé, a Fényes irányába biztonságosan rávezessék.

Popovics György hangsúlyozta, hogy a turizmus fejlesztése a vármegye szívügye, amit az is bizonyít, hogy közel 4 milliárd Ft-ból 9 db fejlesztés valósult meg, ami 45,63 km kerékpárút építését és kijelölését tartalmazta. A SACRA-VELO-val és a NIF beruházásaival együtt a vármegyében összesen 62,2 km kerékpárút jött létre. A fejlesztés a TOP Pluszban sem áll meg: 950 millió Ft-ból 3 kerékpáros fejlesztés indulhat, több mint 10 km hosszan.

Tata sikeresen fejleszt, hangzott még el, hiszen a TOP segítségével 13 projektet valósított meg mintegy 5 milliárd Ft-ból, a TOP Pluszból pedig eddig több mint 2,5 milliárd Ft-ot nyertek, többek között ennek a kerékpárútnak a megvalósítására.

Bencsik János kiemelte:

– Az elmúlt években Tatabányán az Által-ér mentén egy hosszú szakasz épülhetett meg, most pedig a tatai áttekerés biztonságossá tétele van soron. A településekkel és a vármegyei önkormányzattal közösen az a cél, hogy a továbbiakban is a tatai belterületi kerékpárúthoz hasonló összekötő szakaszok épülhessenek meg.

Fotó: Domokos Attila

Galéria

Vissza