Százszorszép új gyermekintézmény lett Süttőn a TOP-ból

Százszorszép új gyermekintézmény lett Süttőn a TOP-ból

Nevéhez méltóan Százszorszép lett Süttő vadonatúj gyermekintézménye, amely a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP program 306 millió Ft-os támogatásával jött létre.

73 férőhelyes óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde jött létre a településen a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 306 millió Ft-os támogatásával. A teljes költség 410 millió Ft volt, amihez több forrást, köztük önerőt is sikeresen bevont a település. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke gratulált a hatalmas munkához és összefogáshoz Czermann János polgármesternek és minden közreműködőnek a szerdai ünnepélyes átadón.

Popovics György így fogalmazott:

– Imádom az óvoda és bölcsőde átadásokat. A TOP fejlesztési programok nagy szerteágazóak. Sokféle dolgot csinálunk a keretei között a vízrendezéstől kezdve kerékpárutakon keresztül. De a legkedvesebbek számomra az óvoda és a bölcsőde fejlesztések. A süttőieknek ez régi vágy volt.

Nem mindegy, hogy a fiatalok, az édesapák, édesanyák, nagyszülők milyen helyre viszik a gyerekeiket. Amikor valaki elköltözik egy településre, első körben megnézi az orvosi rendelőt, az óvodát, az iskolát. Itt most ezt bátran lehet mutogatni. Ugyanígy éreztem Nagysápon és Bakonyszombathelyen is. Nagyon-nagyon jó volt, mert odatettük mi is magunkat, és összesen 1200 férőhelyet hoztunk létre.

A 2014-20 közötti TOP keretében 30 bölcsőde-óvoda fejlesztés történt a vármegyében közel 5 milliárd Ft értékben, valamint 23 helyszínen volt óvodafejlesztés, összesen 2,4 milliárd Ft összegben. A TOP Pluszban folytatódnak az építések, fejlesztések.

Nyugodtan elmondhatom, hogy ebben a megyében, amelyik település akart bölcsődét, az kapott. Építhetett újat, hozzáépíthetett az óvodához, korszerűsíthette a régit.

Amerre járok, mindig az az első kérdésem, hogy van-e gyerek? És azt mondják, hogy van. Tehát tele vannak a bölcsődék. Természetesen az óvodai férőhelyek is jól kihasználtak. Ez nagy öröm.

Gratulálok a süttőieknek, és kívánom, hogy ne álljanak meg itt, hanem lépjenek tovább. Ugyanis a TOP Pluszban szintén pályázott Süttő, és nagyon szép eredménnyel. A süttői művelődési ház bővítésére 185 millió forintot nyertek. Ez már itt van a süttői önkormányzat számláján. Ehhez kívánok kitartást, jó közös munkát!

Czermann János polgármester humoros kitérőket téve idézte fel a megvalósítás nehézségeit, akadályait, amelyeket végül mára sikeresen leküzdöttek.

– A települési operatív programot koordináló Popovics György elnök úr és csapata országos viszonylatban is példaértékűen vezényelte le a beruházást, hiszen mind a 76 település megvalósított valamilyen álmot. Élénken emlékszem, hogy ezt nagyon precízen, többszöri egyeztetés útján úgy szervezte meg, hogy tényleg mindenki megnyugtatóan hozzájuthatott nem kevés összeghez.

Az aprótalpúak német nyelvű kis műsora után a jelenlévőket a térség országgyűlési képviselője és dr. Kancz Csaba főispán is köszöntötte. Nézzék meg albumunkban az épületet és helyiségeit!

Az intézmény megáldása után a polgármester átadta az épület jelképes kulcsát és egy emléklapot Schleicher Csilla igazgatónak.

Facebook posztunkban sok képet találnak az eseményről és az épületről:

https://www.facebook.com/komar...

Galéria

Vissza