Színes kavalkád az ászári Megyehéten

Színes kavalkád az ászári Megyehéten

Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola adott helyet április 15-én, szombaton a Megyehét zenés-táncos színpadi programjainak.

A rendezvényt a megyei identitás program keretében hozta létre a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat. Pekár Zsolt, Ászár polgármestere és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke üdvözölte a megjelent érdeklődőket.

– Ez már az ötödik szemle, és mindegyik jól sikerült, mert azok jönnek el ide egymást megnézni, akik egy térségben laknak, de mégsem mindig találkoznak. A legfontosabb ugyanis a találkozás, ami akár egy másik jelmondata is lehetne ennek a rendezvénysorozatnak – mondta Popovics György.

A fellépők zömében a Kisbéri járás településeiről, a Bakonyaljáról érkeztek. Műsoraik jó hangulatba hozták a közönséget, amely megtöltötte az iskola tornacsarnokát. Sokan a karzatról tapsoltak az előadásoknak.

Rögtön a műsor elején felléptek az Ászári Jászai Mari Általános Iskola csoportjai és a Cirill Táncstúdió tagjai. Az idén jubiláló ászári Langallik Néptánc Egyesület mini táncházat varázsolt a terembe, megmozgatva az erre kapható közönséget. Ezután műsort adott még a Hangfestő Alapfokú Művészeti Iskola, Boldog Zsófia Oroszlányból, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a néptáncos Molnár Gábor és Molnár-Tálos Orsolya, a Jászai Mari Nyugdíjas Klub énekkara, Kevert Lászlóné népdalénekes, a Szivárvány Mazsorett Tánccsoport, valamint a fiatalos Súri Nyugdíjas Klub. A program a Keréktelekiből érkezett Pótkerék Együttes nosztalgikus koncertjével zárult.

Nagy érdeklődés kísérte az iskola aulájában kiállító térségi alkotók, kézművesek, és őstermelői standjait is. Akik megmutatták munkáikat: Kiss Anita Zsuzsanna foltvarró, Forgácsné Elekes Viktória dísztárgykészítő, Mazalin Zsuzsanna dísztárgykészítő, Petőcz Gábor borász, Tóth Szidónia amatőr festő, Pirik Lászlóné vesszőfonás, Méhes Lászlóné csuhé babák kiállítás, Varga Mónika: kézműves foglalkozás, Szabó Mária Magdolna: kulcsos kalács. Láthatók voltak a Nemzeti Művelődési Intézet által indított szakkör alkotásai is.

Galéria

Vissza