Szüreti mulatság futóversennyel és filmátadóval Ászáron

Szüreti mulatság futóversennyel és filmátadóval Ászáron

Ászáron szombaton nemcsak szüreti felvonulás, hanem futóverseny is programot kínált az érdeklődőknek. A 21. Bakonyalja futás helyszíne volt a település. A település filmje is "befutott".

A futóverseny győzteseinek díjazásánál Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is örömmel működött közre. A szüreti mulatságnak helyet adó sátorban az elnök átadta Pekár Zsolt polgármesternek a vármegyei önkormányzat Ászárról készített imázsfimjét, amelyet helyben meg is tekinthettek az érdeklődők, akárcsak az értéktárunkat bemutató kisfilmet.

Popovics Györgyörömmel adta hírül, hogy már megérkezett az önkormányzathoz az a közel 140 millió Ft, amelyet a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Pluszból nyertek új szabadidőparki szolgáltatások létrehozására. A beruházás során nagyon izgalmas dolgok létesülhetnek: szánkódomb, okospad, ivókút, szelektív hulladékgyűjtő, élőhely bemutató tanösvény és esőkert, piknik-tér, komposztáló, szabadtéri színpad, rekortán futóút és mesetanösvény.

A Vármegyejáró filmsorozat Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza