Tatán is TOP-on a vármegyei önkormányzat által koordinált fejlesztések

Tatán is TOP-on a vármegyei önkormányzat által koordinált fejlesztések

Bőven meghaladtuk Tatán a TOP-os projektekben a 7,5 milliárd Ft fejlesztési forrást – mondta Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke a "vizek városában" tartott szemléletformáló konferencián.

A tatai Piarista rendházban „Legnagyobb kincsünk a víz – Tata város csapadékvíz elvezetésének fejlesztése” címmel tartott esemény ahhoz a fejlesztéshez kapcsolódott, amelynek keretében az Újhegyi út környékén megoldották a csapadékvíz biztonságos elvezetését a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert több mint 1,1 milliárd Ft-os forrás segítségével.

A programon Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, köztük a térség polgármestereit. Köszöntőt mondott dr. Juhász János, a projekt konzorciumi tagja, a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. ügyvezetője. A hallgatóságban helyet fogalt Borsó Tibor is, a vármegyei közgyűlés alelnöke.

– Nagy örömmel jöttem erre a szemléletformáló rendezvényre – kezdte beszédét Popovics György. – Természetesen minden itt jelenlévőt köszöntök, de külön a saját munkatársaimat és a Komárom-Esztergom Vármegyei Területfejlesztési Kft-nek a jelenlévő dolgozóit. Ők nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy vármegyénkben a TOP-os és a TOP Pluszos projektek sikeresen menjenek végbe. Számunkra az egyik legnagyobb elismerés, hogy itt lehetünk, hiszen, amikor a TOP indult, mi a legkisebb településeknek segítettünk megvalósítani a projektjeiket, és nem számoltunk a nagyvárosokkal. Ezért megtiszteltetés számunkra, hogy itt Tatán több feladatot is a cégünkre bíztak. Van, ahol konzorciumi partnerként, van, ahol szolgáltatóként. Ez egy nagy szakmai elismerése a Kft.-nek, és természetesen az őt tulajdonló vármegyei önkormányzatnak is.

– Vármegyénkben az egyik legnehezebb megoldandó feladat a vízrendezés. Ezért a TOP-projektekben a nagy forrásokat ide allokáltuk. Nagyon örültünk annak, hogy a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP-os projektek közül Tata ezt a vízrendezéseset választotta bemutatásra – hangsúlyozta Popovics György.

Tata városa 4 milliárd 891 millió forintot nyert el a TOP-ból, a most induló TOP Pluszban pedig már ott tartunk, hogy a nyertes pályázatok 2 milliárd 685 millió forintot tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy bőven meghaladtuk a TOP-os projektekben a 7,5 milliárd Ft fejlesztési forrást. Kevés város mondhatja el ezt az országban, hogy ilyen jól pályázott és ennyi mindent megvalósított – zárta beszédét a vármegyei közgyűlés elnöke.

Az előadásokat követően került sor a „Legnagyobb kincsünk a víz” című rajzverseny eredményhirdetésére és díjátadójára. A szemléletformáló projekt részeként meghirdetett rajzversenyen egy hónap állt a kisdiákok rendelkezésére, hogy elkészíthessék a vízvédelemmel kapcsolatos alkotásaikat. A pályázatra több, mint 170 rajz érkezett be. A nyertesek esővízgyűjtő tartályt és környezet, illetve vízvédelmi társasjátékokat, könyvet kaptak.

Galéria

Vissza