Tömegérdeklődés közepette nyílt meg az esztergomi piac

Tömegérdeklődés közepette nyílt meg az esztergomi piac

Egymilliárd és 56 millió Ft támogatást sikerült a TOP programból a vármegyei önkormányzat koordinálásával a piac megújítására irányítani – mondta el a megnyitón többek között Popovics György, a vármegyei közgyűlés alelnöke.

– Egy évvel ezelőtt éppen május elsején lett újra megyei jogú város Esztergom, mikor nyissuk meg a piacot, ha nem a mai napon? – tette fel a költői kérdést Hernádi Ádám polgármester, majd így folytatta: – Itt ahol élünk, már ezer éves a vásározás, a piac hagyománya, ami a korábbi központi terekről 70 évvel ezelőtt költözött a mai Simor János utcába. Most azonban méltó helyet kaptak azok, akik az asztalunkra rakják a friss, házi, egészséges alapanyagokat, termékeket és méltó a vásárlókhoz, valamint Magyarország első városához. Az önkormányzat azt is szem előtt tartotta, hogy fontos védeni a magyar őstermelőt, kisvállalkozót, mert amikor tőlük vásárolunk. a magyar családokat segítjük.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés alelnöke azt emelte ki, hogy Esztergom nagyon jól járt a piac létrehozását is lehetővé tevő Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal, mert eddig összesen 4,5 milliárd Ft fejlesztés valósulhatott meg. Az egyeztetésekkor az elsők között hangzott el a piac megújításának terve. Nagy öröm, hogy ez a helyiek és a turisták örömére megvalósulhatott. Esztergomiként örülök annak, hogy itt pezseg az élet, egyre több a beruházás és a fejlesztés és egyre komolyabb fesztiválokat és rendezvényeket láthatunk, tehát tapintható, érzékelhető a fejlődés a városban. Az a feladat, hogy ugyanúgy stabilan az élvonalban legyen ez a város, mint Komárom-Esztergom vármegye – zárta szavait az elnök.

Az épületegyüttes egyházi megáldása után Erős Gábor országgyűlési képviselő, Hernádi Ádám és Popovics György közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, átadva a létesítményt használóinak. Az eseményen jelen volt Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke is. 

A város szívében egy összességében több mint 3000 m2-es alapterületű komplexum jött létre, 50 elárusító standdal, 28 üzlettel, elárusító- illetve vendéglátóhellyel. A piactéren többek között olyan üzletekkel találkozhatunk, ahol minőségi tejterméket, zöldség-gyümölcsöt, pékárut, bio és vegán termékeket, savanyúságot, nyers és füstölt hentesárut, valamint virágot lehet vásárolni megújult környezetben. Mindemellett akár egy finom lángost, BBQ-t, pecsenyét, sültkolbászt és -hurkát is elfogyaszthatunk!

A piac előtt felállított színpadon koncertek sorozta követte egymást. A gyerekeket egész nap légvár, lufihajtogatás és „Mini Piac” várta.

Galéria

Vissza