TOP: Elkészült az esztergomi Palatinus-tóig épülő kerékpárút első szakasza

TOP: Elkészült az esztergomi Palatinus-tóig épülő kerékpárút első szakasza

A vármegyei önkormányzatnak kiemelten fontos a kerékpározás fejlesztése - mondta Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke az Esztergom belvárosát a Palatinus-tóval összekötő kerékpáros útvonal első szakaszának nyilvános bejárásán.

A vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 800 millió Ft támogatás érkezett a beruházáshoz, amihez sikerült még 118 millió Ft többlet támogatást szerezni, így valósulhat meg a fejlesztés – hangsúlyozta Popovics György, majd így folytatta:

– Amikor a TOP pályázatot terveztük, akkor itt Esztergomban két kerékpárútról is szó volt. Az egyik az Ipari Parkba vezető kerékpárút, a másik pedig ez, amire nagyon régen vágytak a helybeliek, hogy Esztergomot és Esztergom-Kertvárost kerékpárút kösse össze. A biciklizés reneszánszát éli, sőt, egy óriási fejlődés tapasztalható. Esztergom a gyártás és a kerékpározás területén is élen jár. Ehhez kellenek az infrastrukturális beruházások, és ezt a vármegye örömmel támogatja.

Hernádi Ádám polgármester azt hangsúlyozta, hogy ezentúl biztonságosan lehet majd kerekezni a Paláig. – Aki ismeri a területet, pontosan tudja, hogy rengetegen használták a murvás földutat ezen a nyomvonalon. A polgármester kiemelte, hogy az épített szakaszokon korszerű LED-es közvilágítás biztosítja az éjszakai közlekedést.

Az eseményen részt vett Steindl Balázs és dr. Alberti Péter Esztergom alpolgármesterei, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Magyar Ákos tervező, Ozorák Gábor műszaki ellenőr, Neuzer András, a Neuzer Kft. vezetője, valamint Berek Eleonóra városfejlesztési osztályvezető.

A teljes 7.2 km-es útvonalat várhatóan szeptembertől vehetik birtokba a bringások.

Galéria

Vissza