TOP eredmény: megújult a csolnoki sportcsarnok

TOP eredmény: megújult a csolnoki sportcsarnok

Pompás sportcsarnokkal gyarapodtak a csolnokiak! A beruházás a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP program 120 millió forintos támogatásával valósult meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert összeghez Csolnok önkormányzata 19 millió Ft önrészt biztosított.

A péntek délutáni átadón Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a település a TOP-ban közel 360 millió Ft támogatást nyert, a TOP Pluszban pedig eddig 255 millió Ft érkezik fejlesztésekre. A cél, hogy a vármegye kistelepülésein is elérhetők legyenek ugyanazok a szolgáltatások, mint a nagyobb településeken.

Popovics György hozzátette, hogy már a 90-es években hatalmas teljesítmény volt egy kistelepülés, Csolnok részéről, hogy az iskola mellé sportcsarnokot és uszodát építettek. „De láthatjuk, ahogy megy az idő és muszáj hozzányúlni ezekhez az épületekhez, hogy a XXI. század körülményeinek megfeleljenek. Az pedig, hogy az általunk koordinált TOP programban az energetikai korszerűsítésre pályáztak, a legjobb döntés volt a városvezetés részéről”.

Az átadó ünnepségen Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere elmondta többek között, hogy a csarnokban kicserélték a tetőpaneleket, illetve a régi, elavult nyílászárók helyett újakat építettek be, továbbá a külső falakat hőszigetelték. Ezen felül akadálymentesítették a csarnok parkolóját és bejáratát, valamint az épületben mozgáskorlátozott személyek által is igénybe vehető WC létesült.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mindig nagy örömmel tölti el, ha egy átadóünnepségre megy, különösen akkor, ha egy kistelepülésen valósul ez meg, hiszen egy kistelepülés életében bármilyen fejlesztés óriási dolog.

A beszédek után átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a sportcsarnokban a helyi cselgáncsosok, valamint a Carmen tánciskola növendékei adtak elő produkciót.

Galéria

Vissza