TOP: Korszerű lett Vértessomló művelődési háza

TOP: Korszerű lett Vértessomló művelődési háza

Ünnepélyesen átadták az energetikailag korszerűsített művelődési házat Vértessomlón. A felújítást a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP program több mint 63 millió Ft-ja tette lehetővé.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy sokszor látogathat fejlesztések átadása kapcsán Vértessomlóra. Gratulált a sikeres befejezéshez, hozzátéve, hogy most minden forrás jól jön, ami az energiatakarékosságot segíti.

Az eseményen Igó István polgármester üdvözölte a megjelenteket, többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, a falu hivatalosságait, Berky Béláné intézményvezetőt és a kivitelezők képviselőit.

Popovics György kiemelte, hogy az elmúlt években a félmilliárd forintot is meghaladta a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programban érkezett támogatások mértéke a faluban. A művelődési házban az alsó részt már korábban szigetelték, most a felsőre is sor kerülhetett, továbbá megtörtént a fűtési rendszer és teljes villamos hálózat cseréje, ezzel befejeződött az épület modernizálása.

Igó István polgármester elmondta, az épület a falu egyik legrégibbje, ami helyet adott az első iskolának, és volt benne mozi és könyvtár is. Ma számos civil szervezet otthona, találkozóhelye 100 százalékos kihasználtsággal, ezért fontos, hogy költségtakarékosabb lehet a működése. Az épületben napelemes rendszert építettek ki, hőszivattyúkat telepítettek. Megújult a gépészet, kicserélték a nyílászárókat, az intézmény és parkolója akadálymentes lett.

A polgármester elmondta még, hogy a Belügyminisztérium által biztosított 20 millió forintból és önerőből három utca járdáit is felújították. Ezzel biztonságosabb lett a közlekedés az Ady, a Petőfi és a Tulipán utcákban.

Több milliárd Ft-ot tesz ki, ha valamennyi, a falut gazdagító állami

Galéria

Vissza