Új piaccal gyarapodott Dorog a TOP-ból

Új piaccal gyarapodott Dorog a TOP-ból

Hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az Ötház Piacot Dorogon, amely a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP 150 millió Ft-os forrása segítségével létesült.

Az átadóünnepségen részt vett Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, Erős Gábor a térség országgyűlési képviselője és dr. Tittmann János, Dorog polgármestere.

Popovics György kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) keretében néhány év leforgása alatt öt projektet valósítottak meg Dorogon, melyhez mintegy 740 millió forint támogatást biztosítottak.

– A TOP-os programok a mostani év végén zárulnak le, de üzenem a dorogiaknak, hogy ne csüggedjenek, hiszen ennek folytatásaként elindult a TOP Plusz projekt, melynek keretében máris két nagyértékű támogatást nyert el a dorogi önkormányzat: 207 millió forintot kilátó megvalósítására, illetve 500 millió forintot belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésre – hívta fel a figyelmet Popovics György.

Dr. Tittmann János ismertette, hogy hamarosan elkezdődhet az aknatorony kilátóvá alakítása is, melyet szintén a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz keretében valósítanak meg. A polgármester egy csille emléktárggyal fejezte ki köszönetét a tervezésben és kivitelezésben részt vevő cégeknek.

Erős Gábor köszöntője után közösen leleplezték az Ötház Piac táblát a tér Mária utcai bejáratánál. Ezután a várakozó közönség birtokba vehette a piacot, és forró teával, sültkolbásszal vendégelték meg a résztvevőket.

A mintegy 250 négyzetméter alapterületű létesítmény területén három üzlethelyiséget alakítottak ki piactérrel. A piac szerdánként és péntekenként 8 és 18 óra között várja a vásárlókat. Az adventi vásárt pedig december 9-10-én és 16-17-én 8-18 óráig rendezik meg ugyanitt.

Galéria

Vissza