Új szabadidőpark létesült Nyergesújfalun - sajtóközlemény

Új szabadidőpark létesült Nyergesújfalun - sajtóközlemény

A Széchenyi 2020 program (a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP) keretében 180 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével új többfunkciós családi- és szabadidőpark jött létre Nyergesújfalun.

Nyergesújfalu Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-2.1.2-16 kódszámú, Zöld város kialakítása című felhívásra, amelynek köszönhetően megújult a település egy alulhasznosított, kizárólag elöregedett gyeppel borított területe.

A terület legnagyobb részén pihenőparkot alakított ki az Önkormányzat, ahol főként honos növényeket, telepítettek, az ellipszis alakú sétaútvonal mentén modern ülőkéket, napozószékeket, illetve hagyományos padokat helyeztek el. Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára szabadtéri fittness park, valamint labdatér áll rendelkezésre, a gyermekek pedig két játszótérrel is gazdagodtak: Az egyik a legkisebbeknek kínál változatos lehetőségeket a játékra, az itt található eszközök hozzájárulnak a mozgásfejlődéshez, az egyensúly fejlesztéséhez, valamint a társas kapcsolatok kialakításához. A nagyoknak szóló játszótér csupa izgalmas, igazi kihívást jelentő eszközökből áll össze, közülük az egyik a környéken egyedülálló MEGA vár. A rollerező, bicikliző gyerekek a kihelyezett jelzőtáblák és felfestett útburkolati jelek segítségével sajátíthatják el a közlekedési szabályokat. A park több pontján ivókutak, valamint szelektív hulladékgyűjtők találhatók, a világítást napelemes lámpatestek biztosítják.

A pihenőpark mellett épült fel a szabadtéri színpad, a közösségi tér épülete a mosdókkal, valamint öt parkolóhely. Az összes projektelem akadálymentesen megközelíthető.

A 180 millió forint európai uniós támogatásból, valamint jelentős önkormányzati önerőből finanszírozott TOP-2.1.2-16-KO1-2020-00005 azonosítószámú projekt munkálatai befejeződtek, a szabadidőpark várhatóan 2024. április elején nyitja meg kapuit. A fejlesztésnek köszönhetően egy sokszínű funkcióval ellátott, egyedi park jött létre, amely lehetőséget teremt a város és a térség lakossága számára a sport és a szabadidős tevékenységekhez, továbbá helyszínt biztosít kulturális rendezvények lebonyolításra is.

További információk az alábbi honlapon érhetőek el: www.nyergesujfalu.hu

Galéria

Vissza