Únyra ért a vármegyei vándormozi

Únyra ért a vármegyei vándormozi

Únyon Szent Mihály napi búcsúra várták a családokat vasárnap. A művelődési házban megtekintették a vármegyei önkormányzat által a településről készített kisfilmet. Popovics György az óvoda megújulásának jó hírét is hozta.

A mozgóképes alkotást Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke átadott Pósfai József polgármesternek egy díszdobozos pendrive-on. Popovics György örömmel újságolta el azt is, hogy Úny önkormányzatának kasszájába már megérkezett az a 86 millió Ft, amelyet a vármegyei önkormányzat koordinálta TOP Plusz programból nyertek. A pénzből többek között az óvoda újulhat meg. 

Az eseményen a vármegyei értéktár bemutatására is sor került. Popovics György hangsúlyozta, Komárom-Esztergom méltán büszke lehet értékei, amelyek már meghaladják a kétszázat. A levetített kisfilm többek közt a legszebb, látogatásra is csábító kincsünket mutatta be.

A község imázsfilmje HD-ben és 4K-ban található meg az ajándék pendrive-on, és a közösségek, intézmények eseményein a település vetíteni tudja. 76 vármegyei településünkről 76 kisfilm készült, amelyeket folyamatosan teszünk közzé a Mivármegyénk YouTube csatornán.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Úny filmje itt látható:


Galéria

Vissza