Vármegyejáró premier Dadon

Vármegyejáró premier Dadon

Idősek napja alkalmából vitte ajándékba a településre a Dadról készült bemutató filmet Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Szücs Attiláné polgármester köszöntötte a művelődési ház nagytermében összegyűlt szépkorúakat, majd közösen megtekintették a vármegyei értéktár kincseit népszerűsítő kisfilmet és a Vármegyejáró sorozat Dadról szóló epizódját.

A vetítés után Popovics György köszöntötte a jelenlévőket.

– A megyei identitás program keretében nagy fába vágtuk a fejszénket, úgy döntöttünk, hogy 76 bemutató kisfilmet készítünk Komárom-Esztergom vármegye 76 településéről. Vásároltunk eszközöket és vettünk fel munkatársakat, hogy minél magasabb színvonalon készülhessenek el a filmek, amelyeknek java része már megtekinthető a Mivármegyénk YouTube csatornánkon. Új szemlélettel próbáltuk elkészíteni, így elég sok drónfelvétel van benne, és megszólalnak a helyben fontos személyiségek, akik bemutatják a nevezetességeket – mondta többek között az elnök, majd így folytatta: – Remélem, aki megtekinti, annak melegség járja át a szívét. A későbbiekben YouTube csatornánkra még felkerül hat-nyolc új film, amelyek Komárom-Esztergom vármegye egészét mutatják be más-más tematika szerint.

Ezt követően Popovics György átadta Szücs Attilánénak a kisfilmet egy díszdobozos pendrive-on.

A polgármester így fogalmazott:

– Azt gondolom, hogy ha a vármegye nem gondolt volna ilyen nagyot, akkor mi szegényebbek lennénk most egy kordokumentummal, hisz száz-százötven év múlván betekintést abba, hogy milyen élet folyt Dadon, illetve, hogy nézett ki a településünk 2023 környékén.

Az átadó után Szücs Attiláné bejelentette, hogy ebben az évben a képviselő-testület a Dad település közösségéért oklevelet Farkas Mihálynénak adományozta a kitüntetett és családja sokoldalú segítő tevékenységért.

A program az óvodások és iskolások műsorával, majd Mészáros János Elek előadásával folytatódott, végül vacsorával zárult.

A Vármegyejáró filmsorozat Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza