Vármegyénk értékőrei sikeresen végeztek az országos versenyen

Vármegyénk értékőrei sikeresen végeztek az országos versenyen

Harmadik lett a Tatai Református Gimnázium „Örök Értékőrök” elnevezésű csapata, az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola „Aranymosói” pedig különdíjat nyertek a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében.

Popovics György, a vármegyei önkormányzat elnöke gratulál a szép eredményhez!

A tatai és oroszlányi fiatalok nyerték meg a vármegyei önkormányzat által immár harmadik alkalommal szervezett vármegyei értéktár vetélkedőt idén áprilisban, ennek nyomán vehettek részt az országos versenyen Balatongyörökön.

A Hungarikumok Gyűjteményében és a Magyar Értéktárban szereplő nemzeti értékek megismerése állt a Balatongyöröki Ifjúsági Táborban megrendezett verseny középpontjában. Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság minden évben pályázatot ír ki nemzeti értékeink megismertetésének és népszerűsítésének érdekében vetélkedők megszervezésére.

A megmérettetésen a diákok kipróbálhatták az íjászatot, találkozhattak a Teqball mint sport labdajáték kihívásaival. Megismerkedhettek a kalocsai hímzéssel és pingálással, a höveji csipke készítésével, valamint a busómaszk-faragással. Lehetőség nyílt a kürtőskalács-készítés elsajátítására, sőt hungarikum kóstoló is a versenyfeladatok között szerepelt, ahol pozsonyi kiflit, PICK téliszalámit, akácmézet lehetett kóstolni. Mindezek mellett a kilenc magyar kutyafaja egyedeivel is találkozhattak a versenyzők.

Galéria

Vissza