Öröm volt látni, hogy ez a falusi hagyományokat felelevenítő gasztrokultúrális rendezvény ilyen népszerűségnek örvend.
Ötödik alkalommal szervezték meg Vértesszőlősön a regionális böllérversenyt. A résztvevőknek hajnaltól késő délutánig volt lehetőségük figyelemmel kísérni egy hagyományos disznóvágást, miközben szakértő zsűri figyelte a bölléreket. A csapatok eközben helyi különlegességekkel csalogatták a nézelődőket.
Az esti Torosbálon végül tíz kategóriában hirdettek eredményt. A verseny böllére, és összesített legjobbja a hazai, a vértesszőlősi csapat lett. A legjobb böllérmunkát a csíkrákosi csapat végezte. A neszmélyiek kínálták a legjobb fogópálinkát, a hurka a vértesszőlősieknek, a kolbász a bajiaknak sikerült a legfinomabban. Sülthúsból a gyimesbükkiek, toroskáposztából a mocsaiak, s tájjellegű ételből a kocsiak jeleskedtek. A leghigiénikusabban a neszmélyi csapat dolgozott, s a legszebb portája a környeieknek volt.
Forrás: kemma.hu