XXI. századi környezet született három vármegyei iskolában

XXI. századi környezet született három vármegyei iskolában

Egy oroszlányi, tatai és nagyigmándi iskola felújításának projektzáró rendezvényét tartották szerdán a Tatabányai Tankerületi Központban.

A szakmai napon Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is jelen volt és kiemelte, hogy olyan magas létszámú intézmények kaptak támogatást, amelyeknek nagy hatásuk van a környező településekre is.

Az is fontos, hogy a projektek összefogással valósultak meg európai uniós forrás, komoly mértékű kormányzati támogatás és lényeges önkormányzati hozzájárulás révén.

Popovics György: Láttam milyen örömet okozott az intézmények birtokba vétele a gyerekeknek, szülőknek és a tantestületnek. Fontos, hogy minden gyermek számára elérhető legyen egy színvonalas hely.

A projektnek köszönhetően 2017-2023. között az Oroszlányi József Attila Általános Iskola a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola és a tatai Vaszary János Általános Iskola összességében mintegy 5,5 milliárd forintnyi EFOP támogatási forrás bevonásával bővült, illetve újult meg.

Tudatos fejlesztési folyamat része a három felújítás. A mindennapi oktató-nevelő munkához méltó körülmények születtek – hangsúlyozta Vereckei Judit tankerületi igazgató. – A komplex beruházásokkal olyan fejlesztést zártunk, melyek egyidőben szolgálják a szakmai célú fejlődés lehetőségeit, a XXI. századi tanulói környezet megteremtését és az egészséges életmódra nevelés, sportolás iránti igény maradéktalan kielégítését is.

Dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője a szakmai napon részletesen is bemutatta a beruházások eredményeit.

A projektnek köszönhetően 2017-2023. között az Oroszlányi József Attila Általános Iskola 527.457.357, - Ft, a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola 2.186.647.038 - Ft és a Vaszary János Általános Iskola két feladatellátási helye 2.830.518.828, - Ft támogatási forrásból újult meg.

Galéria

Vissza