Kincses Vármegye: Sgraffito alkotások Oroszlányban

Különleges műalkotások készültek az 1950-es években Oroszlány főutcáján, a Rákóczi úti házak homlokzatára, amelyeket példásan rekonstruált a város. Nemrég vármegyei értékké váltak.

Esztergomi az év legjobb fiatal horgászsportolója

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület tagját, Nagy Hunort tüntették ki az Év Horgászsportolója címmel a 2022-es versenyévad utánpótláskorú versenyzői közül a X. Nemzeti Horgászsport Gálán,

Horgászok támogatták egy fiú műtétjét Komáromban

A helyi horgászidény első versenyén közel négyszázezer forintot gyűjtött a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület egy halmozottan sérült, tizenkét éves fiú műtétjére - mondta el a szervezet elnöke, Benczik Attila.

Új vármegyei értékek: Dorog, Dömös, Oroszlány

Újabb három érték felvételéről döntött egyhangúlag a Vármegyei Értéktár Bizottság. Kincsestárunk vármegyei értékeinek száma ezzel kettőszázháromra emelkedett.

Kétszáz kormoránt lőttek ki a Duna táti szakaszán

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége szeptember elejétől február végéig közel 200 kormoránt lőtt ki a kezelésében lévő 2000 hektáros Duna-szakaszon – közölte a szövetség elnöke.

Együtt okos(k)odtak a nemzetiségi névhasználatról

Okos(k)odjunk együtt! címmel tartott konferenciát vármegyei németek önkormányzata a nemzetiségi névhasználat jogi kérdéseiről március 27-én a megyeházán.