Egymilliárdos közútfejlesztés vette kezdetét vármegyénkben

Egymilliárd forintot, majd közel kétszázmilliós plusz támogatást sikerült nyernie a Magyar Közút NZRt-nek vármegyénk útjainak felújítására a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Elismeréssel fogadták vármegyénk identitás programját Nógrádban

„Helyben rendben! 2030” – Együtt a fiatalok helyben boldogulásáért címmel rendeztek konferenciát a Nógrád vármegyei Horpácson. A rendezvényen részt vett a vármegyei önkormányzat küldöttsége is.

Héregen emlékeztek a halálba menekültekre

Önként vetett véget életének a szovjet katonák kegyetlenkedése, fenyegetése elől menekülő Magyary Zoltán és felesége, dr. Techert Margit. Rájuk emlékeztek a tragédia évfordulóján, március 24-én, Héregen.

A VOSZ segít a nehéz időszak átvészelésében

Évi rendes közgyűlését és gazdasági fórumot tartott a 35 éves Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a vármegyeháza dísztermében március 23-án. Az eseményen dr. Veres Zoltán vámegyei főjegyző képviselte a vármegyei önkormányzatot.

Gazdasági Évnyitó: fejlesztési cél vármegyénk élvonalban tartása

Az elmúlt év gazdasági eseményeit elemezték és megismerhették a térség fejlesztési irányait, kihívásait gazdasági irányvonalait azon a hagyományteremtő gazdasági évadnyitón, amelyet a Balogh-Esterházy kastélyban tartottak, Naszály- Billegpusztán.

Búcsúznak az elhunyt polgármestertől

Schmidt Csaba, Tatabánya város önkormányzati képviselője, volt polgármestere, korábbi parlamenti képviselő, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja hamvasztás utáni búcsúztatója 2023. április 1-én, 10 órakor lesz a Síkvölgyi temetőben.