Kínai delegáció járt a kamaránál

A kínai Hubei tartományból, Xiangyang városából érkezett küldöttség látogatott a napokban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához.

A harmincadik Csengőnap Várgesztesen

A Schemlinger Musikanten fúvósegyüttes dallamai alapozták meg a jó hangulatot Várgesztesen, ahol ajándékok találtak gazdára, és megünnepelték, hogy a német telepesek anno lovas kocsival, csengőszóval érkeztek a településre.

Tata nagyhatású tudósára emlékeztek

Magyary Zoltán, a modern közigazgatás alapjainak megteremtője 135. éve született. Ebből az alkalomból csütörtökön Tatán konferenciát rendeztek, ami koszorúzással kezdődött.

Esztergomi horgász az ország legjobbja

Az esztergomi Csöregi Balázs nyerte meg 60. Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét 80 induló közül a Kaposvár melletti Deseda-tavon, így előkelő helyről indul az országos felnőtt egyéni bajnoki címért folyó vetélkedésben.

Vármegyénk értékőrei sikeresen végeztek az országos versenyen

Harmadik lett a Tatai Református Gimnázium „Örök Értékőrök” elnevezésű csapata, az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola „Aranymosói” pedig különdíjat nyertek a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében.

Küldöttgyűlést tartott a kereskedelmi és iparkamara

A napokban került sor a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésére, amelyen a küldöttek elfogadták a KEMKIK 2022. évi gazdálkodásáról és a feladatok végrehajtásáról szóló beszámolót.